Cult

Aktorja shqiptare trondit me dëshminë për ngacmimin seksual që kishte përjetuar në xhirime të filmit

11/18/2021 11:20
nga:G C

Eliza Dushku ka tronditur me dëshminë e saj në Komitetin Gjyqësor në SHBA për ngacmimet seksuale që ka përjetuar gjatë xhirimeve të serialit “Bull”.

Aktorja zbuloi se ajo u përjashtua nga seriali pasi u ankua për këto ngacmime nga kolegu i saj Michael Weatherly.

Para komisionit, Dushku u fut në detaje rreth pretendimeve të saj për atë që ndodhi në xhirimet e “Bull”. Ajo tha se në javën e saj të parë në punë, e gjeti veten në barrën e sulmeve verbale të vrazhda, seksuale dhe të turpshme.

“Kam vuajtur pothuajse nga ngacmime të vazhdueshme seksuale nga kolegu im. Kjo ishte përtej çdo gjëje që kisha përjetuar në karrierën time 30-vjeçare”.

Ajo nuk iu referua Weatherly-t me emër në deklaratën e saj hyrëse, por vuri në dukje: “Ai më nuhaste dhe më shikonte me sy të keq lart e poshtë. Jashtë skenarit, përpara rreth 100 anëtarëve të ekipit dhe anëtarëve të kastit, ai një herë tha se do të më çonte në furgonin e tij ‘përdhunues’ dhe do të përdorte lubrifikim dhe gjëra të gjata falike mbi mua, do të më merrte mbi gjurin e tij dhe do të më godiste si një vajzë e vogël”.

“Këto nuk ishin rreshta në skenar”, tha ajo. “Ata ishin të pandërprerë dhe poshtërues dhe më drejtuan mua në mes të asaj që supozohej të ishte një vend pune profesional”, tregoi aktorja me prejardhje shqiptare.

Pas një incidenti, kur ajo po bënte një skenë në të cilën ajo prezantoi një monolog në sallën e gjyqit, Dushku tha se kolegu i saj “bërtiti se ai dhe shoku i tij donin të bënin një treshe me mua dhe filluan të bëjnë shaka me penisin ndërsa kamera ishte ende rrotull. Më pas, ndërsa shkova në pushimin e kafesë midis skenave, një anëtar i rastësishëm mashkull i ekipit u afrua pranë meje në tryezën e shërbimit të ushqimit dhe më pëshpëriti: “Edhe unë dua të bëj një treshe me ty, Eliza”.


Ajo tha se u përball me Weatherlyn dhe “në mënyrë specifike i kërkoi atij që të ishte aleati i saj në xhirime dhe të zvogëlonte disa nga komentet seksuale të drejtuara ndaj saj, veçanërisht pasi ai ngriti tonin në vendin e punës”. Ajo tha se ai u përgjigj se “askush nuk është më i respektueshëm për gratë sesa ai, pasi është vëllai i shumë motrave”.

Dushku tha se më vonë mësoi se pas bisedës së tyre, Weatherly i dërgoi mesazh kreut të CBS Studios se ajo kishte një “deficit humori” dhe se “ai nuk donte që unë të isha në emision”. Megjithëse ekzekutivi, të cilin ajo e ka identifikuar më parë si David Stapf, i tha Weatherlyn se ajo “e bëri shfaqjen më të mirë”, dhe ajo “u pushua nga puna të nesërmen”.