Cool

A ndihmon uji me krip në parandalimin e dehidrimit gjatë verës?

04/01/2024 12:11
nga:N K

Derisa temperaturat rriten, të qëndruarit të hidratuar në mënyrë adekuate bëhet thelbësor për ruajtjen e shëndetit dhe mirëqenies.

Shumë besojnë se thjesht pirja e ujit është e mjaftueshme për të luftuar dehidratimin gjatë muajve të verës, shkruan Indianexpress, transmeton Klankosova.tv.

Mirëpo, ekspertët sugjerojnë se edhe me marrjen e bollshme të ujit, individët mund të jenë ende të ndjeshëm ndaj dehidrimit për shkak të faktorëve të ndryshëm.

Faktorë të tillë si djersitja e tepërt, temperaturat e larta, ekspozimi i zgjatur në diell dhe aktiviteti fizik mund të çojnë në rritjen e humbjes së lëngjeve, duke i bërë metodat tradicionale të hidratimit të pamjaftueshme.

Sipas ekspertëve, kripa luan një rol vendimtar në ekuilibrin e lëngjeve brenda trupit.

Megjithatë, efektiviteti i plotësimit të kripës në ujë për hidratim mbetet një temë debati midis ekspertëve të shëndetit.

Për individët me funksion normal të veshkave, veshkat rregullojnë natyrshëm nivelet e klorurit të natriumit, duke shmangur nevojën për marrje shtesë të kripës.

Të tjerë argumentojnë se marrja e tepërt e kripës mund të ketë efekte negative në presionin e gjakut dhe shëndetin e përgjithshëm, veçanërisht për ata me kushte para-ekzistuese si hipertensioni.