Lajme

871 shtetas të dyfishtë kaluan kufirin nga Gaza në Egjipt këtë fundjavë

12/03/2023 19:52
nga:G B

Më shumë se 850 shtetas të dyfishtë kaluan kufirin nga Gaza në Egjipt të shtunën dhe të dielën, përmes pikës kufitare Rafah, sipas një zyrtari egjiptian.

Nga 871 që kaluan në Egjipt, palestinezët shtetas të dyfishtë përfshinin 17 shtetas amerikanë dhe 130 shtetas turq.

Ata përfshinin gjithashtu shtetas të dyfishtë të Egjiptit, Afrikës së Jugut, Gjermanisë, Kanadasë, Australisë dhe Danimarkës, tha zyrtari për CNN.

Edhe 13 palestinezë të plagosur u evakuuan përmes pikës kufitare Rafah këtë fundjavë për të marrë kujdes mjekësor në Egjipt, tha një zyrtar në kufi. Ai shtoi se një kolonë ndihmash kaloi gjithashtu në Gaza.

Gjysmëhëna e Kuqe Palestineze në Gaza tha se mori 100 kamionë me ndihma humanitare nga Gjysmëhëna e Kuqe egjiptiane të dielën.

Kamionët kaluan përmes pikës kufitare Rafah nga Egjipti në Gaza, tha GjKP-ja. Kolona e ndihmave përmbanin ushqim, ujë, ndihmë, furnizime mjekësore dhe ilaçe.