Fit&Sexy

5 vendimet që duhet marrë para se të niset një biznes

08/22/2022 07:40
nga:G B

Viti 2020 pa një rritje me 24% të aplikimeve të reja për biznes në SHBA, sipas Statistikave të Regjistrimit të Bizneseve. Pavarësisht nga pandemia, njerëzit sipërmarrës kanë gjetur mënyra për të ndjekur idetë dhe për të filluar biznesin e tyre.

Ndërsa shpirti sipërmarrës është i shkëlqyeshëm, fillimi i një biznesi nuk është një përpjekje e thjeshtë, dhe nuk merret si një gjë e lehtë. Ju jeni përgjegjës për gjithçka kur filloni një biznes. Është si të kesh një fëmijë, një nivel përgjegjësie që mund të ndikojë në jetën tënde personale. Nëse mendoni se jeni gati për të filluar një biznes, merrni parasysh këshillat e mëposhtme.

Bëni kërkimin tuaj

Para së gjithash, a është ideja juaj e biznesit e zbatueshme? Sa mirë e kuptoni industrinë në të cilën po hyni? Nëse jeni një analist financiar që dëshiron të hyjë në biznesin e energjisë së rinovueshme, është një ide bindëse, por çfarë dini vërtet për industrinë, konkurrentët tuaj, ose sfidat me të cilat produkti apo shërbimi juaj mund të përballet?Shumë biznese të reja kanë dështuar pas mbërritjes, sepse themeluesit nuk e kuptuan plotësisht biznesin para se ta lansonin. Askush nuk dëshiron të dështojë, por nëse hiqni dorë nga një pagë e qëndrueshme për të ndjekur një biznes në të cilin nuk keni bërë kërkimet e duhura, familja juaj do të dëmtohet.

Përcaktoni nga do të vijë financimi juaj

36% e pronarëve të bizneseve të reja marrin kapital fillestar nga kursimet e tyre personale ose nga familja dhe miqtë. Sigurisht, bankat mund të jenë gjithashtu një opsion, por pa ndonjë kredi të krijuar biznesi, ka të ngjarë që do të duhet të tërhiqeni nga një linjë kreditimi personale. Kjo do të thotë nëse biznesi juaj ngrihet, kështu rritet edhe kredia juaj personale. Para se të vendosni para në një biznes, është e rëndësishme të diskutoni implikimet financiare me familjen tuaj. Dijeni se nga do të vijë kapitali juaj dhe krijoni financat tuaja në mënyrë që të dini se do të jeni në gjendje të paguani për nevojat e përditshme. Shumë biznese nuk nxjerrin fitim menjëherë, që do të thotë se mund t’ju duhet të mbështeteni tek një partner ose anëtarët e familjes.

Planifikoni për më të mirën, përgatituni për më të keqen

Kur largoheni nga një punë për të filluar një biznes, ju lini gjithashtu sigurinë e një rroge dhe përfitimeve si sigurimi shëndetësor dhe i jetës. Është e rëndësishme të mbroni veten dhe familjen tuaj në rast të një tragjedie.

Koha e duhur

Koha është e rëndësishme për arsye biznesi, natyrisht, por është gjithashtu thelbësore të gjeni kohën e duhur në jetën tuaj për të filluar një biznes. Nëse fëmija juaj sapo ka nisur kolegjin apo ju sapo keni blerë një shtëpi, nuk është koha e duhur për biznesin tuaj me kaq shumë shpenzime të reja mujore.“Koha e duhur” është e ndryshme për çdo person dhe çdo familje.

Ndoshta ju sapo keni humbur punën tuaj, por keni pak para të kursyera. Ndoshta fëmijët më në fund janë bërë të pavarur financiarisht dhe ju keni pak më shumë të ardhura të disponueshme. Ndoshta partneri juaj është i përgatitur për të vazhduar biznesin tuaj dhe t’ju ndihmojë ta rrisni atë. Koha e duhur është e ndryshme për të gjithë dhe ju nuk do ta dini nëse nuk e diskutoni hapur këtë.

Konsultohuni me ekspertët

Fillimi i një biznesi nuk është dhe nuk duhet të jetë një aventurë e pavarur. Sigurisht, familja juaj është e para dhe qendra e rrugëtimit, por ju gjithashtu duhet të kërkoni sa më shumë ndihmë nga ekspertët. Njerëzit që kanë filluar biznese në industrinë tuaj mund të jenë burime të paçmueshme për t’ju ndihmuar të shmangni gabimet e zakonshme dhe të drejtoni biznesin tuaj në mënyrë sa më efikase.Shkoni në evente networking, kontaktoni njerëzit në LinkedIn dhe përpiquni të lidheni me udhëheqësit e mendimit në industri për të fituar sa më shumë mentorim që mundeni. Përvoja e profesionistëve të sprovuar do t’ju ndihmojë të filloni siç duhet dhe t’ju japë një fillim të mbarë. Po kështu, bizneset janë sipërmarrje të rëndësishme ligjore dhe financiare. Ka rregulla dhe rregullore që duhet të ndiqni, kështu që konsultimi me një avokat dhe kontabilist është absolutisht thelbësor për të siguruar që biznesi juaj të jetë në përputhje me ligjin.