Fit&Sexy

15 minuta ushtrime janë të mjaftueshme për të përmirësuar shëndetin mendor, tregon studimi i ri

07/12/2022 21:16
nga:G C

Nëse thjesht ideja e vrapimit të kilometrave ju bën të djersiteni, atëherë mos u shqetësoni fare pasi kërkimet e reja tregojnë se ju mund të shijoni përfitimet mendore të stërvitjes me përpjekje minimale.

Deri tani mund të keni menduar se koha e nevojshme për ushtrime është rreth një orë, por një studim i ri nga Asics pohon se 15 minuta e 9 sekonda për të qenë të saktë, një ditë mjafton për t’i dhënë shtytjen e nevojshme shëndetit tuaj mendor . Sondazhi, i quajtur Asics State of Mind Index, kishte 37,000 pjesëmarrës të të gjitha moshave nga e gjithë bota.

Ajo që u ekzaminua ishte niveli i tyre i shëndetit mendor dhe veçanërisht pas sa kohësh ushtruan, ata shfaqën një rritje të kënaqshme. Siç doli, një e katërta ishte e mjaftueshme për rezultatin e dëshiruar, ndërkohë që një sondazh i dytë i kryer te personat e moshës 18-24 vjeç, zbuloi përqindjen më të madhe që detyrat e shtëpisë dhe rrjetet sociale i pengonin përdoruesit nga ushtrimi i mësipërm në jetën e tyre të përditshme.

E sigurt është se ne të gjithë mund të vjedhim 15 minuta çdo ditë për të ushtruar. Për shembull, duke zbritur nga autobusi dhe duke ecur në stacionin tjetër. CDC rekomandon dy ditë në javë stërvitje forcash dhe të paktën 150 minuta në javë aktivitet aerobik me intensitet të moderuar, por aktiviteti fizik në këtë kohë të ditës mund të ketë përfitime shëndetësore dhe madje t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë.

Ushtrimet, së bashku me ekuilibrin, energjinë, humorin dhe kujtesën, mund të përmirësojnë njëkohësisht peshën, presionin e gjakut dhe kolesterolin. Pothuajse gjithçka për sot, gjeni 15 minuta për t’iu kushtuar juve dhe mirëqenies suaj të përgjithshme.