Geek

WhatsApp nuk do funksionojë në miliona celularë

05/10/2019 08:53
nga:Gazeta Blic

WhatsApp ka njoftuar se do ndalojë së funksionuari në të gjithë celularët Ëindoës për gjashtë muaj.

Aplikacioni i mesazheve nuk do të punojë tek celularët e krijuar nga softueri i Microsoft duke nisur nga dhjetori 2019, shkruajti një zëdhënës në blogun e tij.

Madje u paralajmërua se në pajisjet Microsoft që ndaluan së prodhuari në vitin 2017 mund të mos funksionojë më kurrë Whatsapp.

“Ju nuk do të jeni në gjendje të përdorni të gjitha sistemet operative të celularëve Ëindoës pas datës 31 dhjetor 2019. Ne nuk zhvillojmë asgjë të re për këto sisteme operative, prandaj disa opsione mund të ndalojnë funksionimin në çdo moment”, thuhet në njoftim.

Deklarata ndjek vendimin e Microsoft për t’i dhënë fund këtyre celularëve, duke i këshilluar njerëzit të blejnë pajisjet iOS ose Android.

WhatsApp gjithashtu njoftoi se deri në vitin 2020, ata do të tërheqin aplikacionet në versionet Android 2.3.7 dhe më të vjetër, ose iOS 7 dhe më të vjetër.