• të fundit

  • më të shikuarat

BLIC.TV

Vjosa Osmani: Kadri Veseli le ta bashkojë partinë e tij, mos të merret me LDK-në

10/04/2018 21:15
nga:A. R.

Sikur Kadri Veseli të kishte i prerë në fjalët e tij, do të mund ta mbante partinë e tij bashkë kundër ndryshimeve për kufi, prandaj ai nuk mund të flas për LDK-në.

Kështu i është përgjigjur deputetja Vjosa Osmani deklaratave të Kadri Veselit, se një pjesë e LDK-së e përkrahin dialogun e kryesuar nga Thaçi, dhe se mund ti bashkohen Thaçit në këtë proces.

Në Blic Intervistë, Osmani ka thënë se deklaratat e Veselit janë tërësisht irelevante për LDK, dhe se ai po të kishte fuqi vendimmarrëse do e mbante të bashkuar partinë e tij, sidomos në qëndrimin kundër ndarjes së qytetit i cili është edhe vendlindja e tij.

“Kadri Veseli nuk mund të flas për LDK-në, në fakt është tërësisht irelevante për ne se çka thotë dhe çka mendon ai sepse sikur të kishte qëndrim të prerë do të mund ta mbante partinë e tij bashkë kundër ndryshimeve të kufijve dhe sidomos kundër ndryshimit të kufijve që synon ndarjen e qytetit prej nga vjen ai vet kështu që unë besoj që ai duhet ti kushtohet partisë së tij dhe krijimit të një qëndrimi unik sa i përket partisë së tij se sa të merret me parti të tjera.” Ka thënë Osmani.

Ajo ka shtuar se LDK është unike në qëndrimin kundër idesë për korrigjim të kufirit.

“Në LDK është një qëndrim i prerë për sa i përket kërkimit të legjitimitetit përball dialogut.

Pra ne kërkojmë që institucionet që e udhëheqin këtë proces të kenë legjitimitet edhe politik jo vetëm juridik.

Nuk është absolutisht e vërtet që LDK do ti bashkohet ekipit që është formuar.”

https://www.youtube.com/watch?v=IGh6D4tS5Z4

/GazetaBlic/