Lajme

Veliu riaktivizon Planin e Reagimit Kombëtar

06/08/2020 19:36
nga:E Sh

Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Agim Veliu, ka marrë vendim që të ri-aktivizohet Plani i Reagimit Kombëtar. Kështu bën të ditur Zyra për Informim e MPB’së.

Qëllimi i këtij veprimi është që të koordinohen të gjitha veprimet institucionale sa i përket menaxhimit të krizës me Covid-19.

Kjo është komunikata e plotë nga Zyra e Informimit të MPB’së:

Ministri i Punëve të Brendshme, z. Agim Veliu ri-aktivizon Planin e Reagimit Kombëtar dhe ndryshon përbërjen e Grupit Ndër – Institucional për Menaxhimin e Incidenteve.

Ky vendim i ministrit Veliu ka për qëllim që të koordinojë të gjitha veprimet institucionale sa i përket menaxhimit të situatës me Covid 19.

Grupi Ndër-Institucional me ndryshimet e bëra do t’i kryej detyrat dhe përgjegjësitë e veta duke u bazuar në ligjin për Mbrojtjen nga Fatkeqësitë Natyrore dhe Fatkeqësitë e tjera sipas Planit të Reagimit Kombëtar dhe legjislacionit përkatës.

Me hyrjen në fuqi të vendimit nr. 683 shfuqizohet vendimi nr.112 i datës 19.03.2020.

06/14/2021 14:01

Kryesia e LDK-së në Podujevë nuk i përgjigjet më Agim Veliut, vetëm 4 prej tyre ishin prezent