Fit&Sexy

Tumoret, ky zbulim i ri mund të shpëtojë miliona jetë

03/20/2017 14:18
nga:D.I

Sipas një zbulimi të prezantuar në Festivalin Britanik të Shkencës, tashmë me një analizë të thjeshtë gjaku mund të konstatohet kanceri në fazat e tij të para pa u shfaqur akoma simptomat.

Nëpërmjet kësaj analize arrihet të mësohet nëse qelizat e gjakut kanë pësuar ndryshime si pasojë e prezencës së kancerit në organizëm. Kjo analize zgjat për një periudhë kohe prej disa orësh dhe mendohet se mund të realizohet pa problem në çdo laborator normal.

Akoma më interesant këtë zbulim e bën fakti që do të këtë një kosto mjaft të ulët. Zbulimi konsiderohet mjaft efektiv, madje krahasohet në të njëjtën vlerë që ka detektori i tymit në shtëpi në rastin kur bie zjarr.

03/18/2018 07:02

Regjimi ushqimor ndikon tek tumoret