Geek

Trump vazhdon ‘hakmarrjen’ ndaj Kinës

05/14/2020 17:53
nga:N S

Ndalimi do të thotë që telefonat Huawei nuk do të marrin aplikacione nga Google.

Administrata Trump ka zgjatur urdhrin ekzekutiv duke ndaluar bizneset amerikane që të punojnë me kompani që paraqesin një rrezik të sigurisë kombëtare, duke shtrirë marrëdhënien e përplasur midis ndërmarrjes amerikane dhe asaj kineze si prodhuesi i smartfonave Huawei dhe prodhuesi i pajisjeve të telekomit ZTE.

Urdhri, i quajtur Akti Ndërkombëtar i Fuqive Ekonomike i cili i jep presidentit autorizimin për të rregulluar tregtinë gjatë një emergjence kombëtare.

Rezultati i ndalimit, i cili tani është zgjatur deri në maj 2021, do të thotë që Google nuk mund t’i sigurojë Huawei qasje në Shërbimet e Google Mobile dhe për këtë arsye aplikacionet e njohura të tilla si Maps dhe YouTube nuk janë të disponueshme në telefonat Huawei.

Shërbimet e Google Mobile janë aspektet komerciale të platformës Android që përdorin të gjithë telefonat inteligjentë kryesorë, përveç iPhone-ve të Apple.

Ai përfshin aplikacionet e Google dhe shërbimet e prapambetura të cilat fuqizojnë aplikacionet e tjera duke përfshirë Netflix dhe Citymapper, shkruan Independent. Telefonat Huawei aktualisht funksionojnë në Android me burim të hapur, i cili nuk ka ato shërbime.

Do të thotë gjithashtu se telefonat Huawei, të cilat janë në dispozicion në Mbretërinë e Bashkuar, nuk mund të përdorin aplikacionin e gjurmimit të kontaktit të Apple dhe Google, sepse përdor Shërbimet e Google Mobile.

05/04/2020 15:03

Trump-i e sulmon përsëri OBSh-në: Keni qenë katastrofë