Fit&Sexy

Tre çaja që luftojnë ftohjen

10/07/2020 07:07
nga:N S

Gjatë dimrit ndodh të ftohemi më shpesh për shkak të temperaturave të ulëta dhe për këtë arsye nevojitet një kujdese më i madh sa i përket shëndetit.

Çaji është pija më e zakonshme gjatë temperaturave të ulëta, sepse e ngroh trupin por njëkohësisht ju ndihmon nëse jeni të ftohur.

Çaji ka veti shëruese sepse përmbajnë antioksidant dhe ju ndihmojnë që të keni një sistem imunitar më të ngritur gjë që ndikon në luftimin e viruseve dhe ftohjeve.

Çaji xhinxher

Xhinxher është i pasur me antioksidant dhe anti-inflamator që kanë efekte në simptomat e ftohjes. Çaji i zi dhe i gjelbër gjithashtu janë të pasur me antioksidant dhe ju ndihmojnë që të rritni sistemin imunitar.

Çaj mjalti Cayenne

Cayenne është shumë natyrale dhe bënë atë që shumë medikamente mundohen ta bëjnë. Ka fuqi në përmirësimin e imunitetit dhe ju rikuperon shpejtë nga ftohjet.

Lëngu i nxehtë i shegës

Gjatë kohës së dimrit është i njohur edhe si burimi më i fuqishëm i antioksidantëve, gjithashtu ndihmon në rritjen e imunitetit.

12/30/2019 21:11

Dikur shërbente çaj në çajtore, sot ndër figurat më të rëndësishme të PDK-së