Lajme

Topalli për dialogun: T’i japim peshën që ka Kuvendit të Kosovës

11/08/2018 21:43
nga:Gazeta Blic

Deputeti i PSD-së, Faton Topalli, ka vlerësuar se temat që do të diskutohen në dialogun Kosovë-Serbi dhe ekipi negociator duhet të përcaktohet në Kuvendin e Kosovës.

“Ne jemi në përpjeke që në raport me bisedimet me Serbinë t’i japim peshën që ka Kuvendit të Kosovës. Çfarëdo marrëveshje duhet të votohet me shumicën e votave në kuvend, respektivisht me 81 vota”.

“Si PSD mendojmë, e kemi cekë edhe në rezolutë, se kuvendi duhet të marrë rolin kryesor, duhet të përcaktojë strategjinë të përcaktojë një delegacion me dy të tretat e votave”.

Topalli në Zonën e Debatit tha se aktualisht është duke u manipuluar me temën për dialogun.

“Ky diskutim që po bëhet tani ka për qëllim më shumë përfitimin e poenëve politik momental”.

Deputeti i PSD-së ka komentuar edhe idenë e Hashim Thaçit për korrigjimin e kufijve.

“Presidenti ka dhënë një ide. Mund të jetë ideja e tij apo e dikujt tjetër, nuk është e rëndësishme, është propozim jo zyrtarë. Në fund të fundit prapë Kuvendi i Kosovës është ai që duhet të vendosë”.

“S’kemi interes të mirëfilltë. Jemi kap për emra jo për përmbajtje”.