Cult

“Te varri im kur të vish mos qaj, nuk jam aty, unë gjumë nuk mbajë”

02/08/2020 11:55
nga:L I

Poezi nga Mary Elizabeth Frye

Te varri im kur të vish mos qaj,
Nuk jam aty,
Unë gjumë nuk mbajë
Unë jam në puhitë që fërfëllojnë,
Jam në diamantet e fluskave të dëborës që verbojnë.
Më gjenë në shkëlqimin e artë të grurit,
Jam në piklat e shiut të shtatorit,

Kur mengjeset i nisë me nxitim,
Më gjen në vrapin që këndshëm përfshinë,
Zogjtë që melodinë e cicërrojnë,
Jam në qarqafin e yjeve që natën të mbulojnë
Te varri im vajit pse i je rrekur.
Unë nuk jam aty.
Unë nuk kam vdekur.

Ndërron jetë Bilbili i Kosovës, Nexhmije Pagarusha

Ndërron jetë Bilbili i Kosovës, Nexhmije PagarushaDetaje mbi jetën dhe veprën e saj artistike

Publiée par GazetaBlic sur Vendredi 7 février 2020