Lajme

Të paktën 81 gazetarë u vranë gjatë vitit 2017

01/01/2018 11:03
nga:A. R.

​Organizata më e madhe e gazetarëve në botë tha se të paktën 81 gazetarë u vranë në detyrë këtë vit dhe se dhuna dhe kërcënimet kundër mediave janë rritur shumë.

Në raportin vjetor “Kill Report”, sipas Associated Press, Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve (IFJ) tha se gazetarët humbën jetën për shkak të vrasjeve të qëllimshme, sulmeve me bombë dhe incidenteve me shkëmbim zjarri në mbarë botën.

Më shumë se 250 gazetarë kanë qenë në burg gjatë vitit 2017.

04/21/2020 17:44

Gazetarët po rrezikojnë shëndetin e tyre në konferencat e institucioneve!