Fit&Sexy

Të mirat e dardhës, si ndikon në dobësim

01/06/2019 15:01
nga:A. R.
Një dardhë përmban rreth 80% ujë. Për shkak të fibrave që përmban ajo ndihmon për problemin e zorrëve.

Si pasojë e përmbajtjes së ulët të kalorive, dardha është një mikeshë e mirë për dobësim. Përveç kësaj, dardha i siguron organizmit vitaminën E dhe B9 për të cilat ka nevojë.

Në lëkurën e dardhës janë të përqendruara kryesisht antioksidantët e dobishëm në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare.