Cool

Studim: 9 në 10 persona janë të ngacmuar në punë nga shefi, menaxherët dhe kolegët

10/10/2019 10:21
nga:Natyra

Ngacmimet mund të kenë efekte negative në shëndetin mendor të një personit që ngacmohet, duke shkaktuar kështu ankth dhe depresion, si dhe në shëndetin fizike, duke shkaktuar çrregullime në ushqim.

9 në 10 persona kanë deklaruar se janë ngacmuar në në punë. Më shumë se gjysma e punëtorëve kanë thënë se kanë qenë të ngacmuar nga kolegët, bosi apo edhe menaxherët ku ata kanë punuar.

Mënyra më e shpeshtë e ngacmimeve ka ndodhur përmes email-it që është kuptuar me një tonë agresive dhe duke përdorur gjuhë të papërshtatshme, raporton “Daily Mirror.

Metoda të tjera përfshinin kritika të cilat nuk ishin konstruktive dhe dikush tjetër duke u lavdëruar me punën që nuk e ka bërë ai/ajo.

Hulumtimet e më hershme kanë gjetur se viktima ndaj ngacmimeve përfundon duke pasur probleme me shëndet mendor. Ndjenjat si: ankth dhe depresion dhe probleme fizike siç është humbja e apetitit dhe mos marrja e gjumit të mjaftueshëm.

Kjo nga ana tjetër, mund të ndikoj në produktivitetin e punës dhe potencailisht të ndikoj në më shumë ngacmim. Dhe anketuesit tregojnë se kjo gjë është duke u bërë shumë e zakonshme në shumë vende të ndryshme të punës.

51% e punëtorëve kanë deklaruar se shefi, dhe menaxherët kanë qenë ata të cilët i kanë ngacmuar. Ndërsa, 40% e tyre thanë se ngacmimet kanë ardhur nga kolegët e punës.