Lajme

Studentët kosovar me projekt inovativ për aftësimin e shoferëve të rinjë në mjedis virtual

09/17/2020 15:30
nga:Gazeta Blic

Studentët e Kolegjit Universum Labeat Matoshi, Muhamed Brajshori, Samet Osmani nën mentorim të Prof. Valdrin Dervishaj janë në finalizim të projektit të VRdrive.

Projekt ky i cili iu mundëson shoferëve të rinjë të praktikojnë vozitjen e automjeteve në mjedis virtual.

VRdrive ofron praktikë dhe argëtim përmes realitetit virtual. Duke mësuar të vozitin me metoden VR, vozitësit e rinjë nuk do të shqetësohen për pasojat, pra kjo ndihmon në uljen e stresit dhe rritjen e vetëbesimit në vozitje. Shiko videon prezantimin e projektit https://www.youtube.com/watch?v=jzo1QVG250M

Studentët e Kolegjit Universum angazhohen gjatë gjithë vitit në projekte inovative dhe të dobishme për komunitetin. Krijo edhe ti projektit tënd inovativ, regjistrohu këtu https://www.universum-ks.org/apliko/

Për informata shtesë rreth projekteve dhe studimeve në Kolegjin Universum kontakto Kolegjin Universum në [email protected], ndiqni faqen në facebook & instagram apo telefononi në +383 44 144 062.

 

https://mail.google.com/mail/u/1/#inbox/FMfcgxwJXxmLKjBWmbKzRBNqjGvNqQzn?projector=1

 

 

(Artikull i sponsorizuar)