Lajme

Stefanoviq: Aplikimi i Kosovës për Interpol nuk duhet të jetë në rendin e ditës

06/12/2019 13:31
nga:L H

Aplikimi i serishëm i Kosovës për anëtarësim në Interpol nuk duhet të përfshihet në rendin e ditës për arsye ligjore, politike dhe policore, pavarësisht nga vendet e Interpolit të cilët do ta “nxisin atë me çdo kusht”, tha zëvendëskryeministri i Serbisë dhe ministri Punëve të Brendshme Nebojsha Stefanoviq.

Ai tha për TV Hepi se Prishtina tashmë ka dërguar një kandidaturë formale, ose një kërkesë për fillimin e procesit, i cili do të diskutohet nga Komiteti Ekzekutiv i Interpolit.