Lajme

SPAK: Kërkojmë që në pakon emergjente të qeverisë të përfshihen edhe shërbyesit civil

03/28/2020 13:27
nga:Y I

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës, Ali Gashi ka përshëndetur vendimit e ministrit të Financave Besnik Bislimi për ndihmën që i ka dhënë sektorit privat dhe një sërë kategorish të punëtorëve që në këto ditë të Pandemisë po qëndrojnë në krye të detyrës.

Gashi ka theksuar se krahas kësaj iniciative të qëlluar dhe të domosdoshme, duhen patur parasysh edhe një numër i konsideruar i të Punësuarve në institucionet publike, Shërbyesit civil të cilët kane qene dhe jane në krye të detyres në ketë kohe të pandemis Covid-19.

“Sindikata e Pavarur e Administratës së Kosovës kërkon nga Ministri i financave që në bashkëveprim të ngusht me kryetaret e komunave, Ministrit dhe institucionet tjera që ne të njejten koh dhe në të njëjten pako, mbeshtetje financiare të përfshihen edhe Sherbysit Civil dhe të punsuarit të cilet gjat kesaj perjudhe kane qene te obliguar të lajmrohen në vendet e tyre të punë,Inspektoret të punsuarit ne QPS,Ofiqari ,puntoret teknik,
Pylltaret dhe te tjeret sherbyes sipas punes dhe angazhumit te tyre” thuhet në Komunikatën e tyre raporton Gazeta Blic.

KOMUNIKATË

Sindikata e Pavarur e Administratēs së Kosovës e përshendetë propozimin e Ministrit z.Bislimi për mbështetje financiare për Mjekët, Policet,Zjarrfiksit, punëtorët e marketëv, furrav të bukes dhe punëtorve të farmacis duke mos përjashtuar edhe pakon financjare të propozuar për t’i ndihmuar edhe kompanit private me qellim mbylimin sado pak të pagave per të punesuarit në këtë sektor.

Sindikata e Pavarur e Administratës së Kosovës beson qe krahas kesaj inciative të qelluar dhe të domosdoshme nga ana e Ministrit Z.Bislimi, duhet pas parasysh edhe nje numer të konsideruar të Punesuarve në Institucionet publike, Sherbysit Civil e të cilet në vazhdimsi kane qene dhe jane në krye të detyres në ketë kohe të pandemis Covid-19.

Sindikata e Pavarur e Administratës së Kosovës kërkon nga Ministri i financave që në bashkëveprim të ngusht me kryetaret e komunave, Ministrit dhe institucionet tjera që ne të njejten koh dhe në të njëjten pako, mbeshtetje financiare të përfshihen edhe Sherbysit Civil dhe të punsuarit të cilet gjat kesaj perjudhe kane qene te obliguar të lajmrohen në vendet e tyre të punë,Inspektoret të punsuarit ne QPS,Ofiqari ,puntoret teknik,
Pylltaret dhe te tjeret sherbyes sipas punes dhe angazhumit te tyre
Gjithashtu i bejm thirrje te gjith Sherbysve civil që janë duke punuar, të ken kujdes te shtuar duke kerkuar nga institucinet ku punojn qe te ju sigurojn paisje adekuate te nevojshme si dizinefekturs, maska dhe dorza si mas preventive.

Me respekt
Ali Gashi
Kryetar i SPAK