Cult

‘Siparantum’ vjen me koncertin e radhës në Pejë

02/28/2019 14:54
nga:Natyra

Koncerti i radhës i korit Siparantum kësaj radhe do të sjell një program atraktiv dhe plot surpriza përball artdashësve pejan.

“Vërtetë kemi përzgjedhur një program të bukur dhe atraktiv, besoj që është njëri prej programeve tona më të bukura të shfaqura ndonjëherë. Kemi punuar gjatë dhe falë vullnetit të madh të koristëve ne po vazhdojmë rrugëtimin tone të suksesshëm që për ne nuk është aspak e lehtë duke e marrë parasysh që të gjithë funksionojmë në formë vullnetare vetëm sa për të pasuruar jetën kulturore në vendin tonë”, u shpreh dirigjenti i korit Memli Kelmendi.

Në program do të paraqiten vepra të kompozitorëve të njohur botëror dhe shqiptar.

Kësaj radhe kori Siparantum vjen me bashkëpunime të shumëta, njëra prej pikave që do të interpretohet do të jetë bashkëpunimi me grupin e njohur NRG BAND dhe solistin Besnik Qaka.

“Javën e ardhshme ne udhëtojmë në kryeqendrën e muzikës korale gjegjësisht në Romë. Atje ne do t’i shfaqim dy koncerte të cilat janë shumë të rëndësishme për ne dhe vendin tone, prandaj në mungesë të fondeve për të siguruar udhëtimin, akomodimin hyrja për në koncert do të jetë dy euro, paratë e mbledhura do të shërbejnë pikërisht për këtë udhëtim. Prandaj dua t’i ftoj të gjithë artdashësit që mos të lëshojnë një program të tillë”, u shpreh kryetari korit Fatmir Bajraktari.

Koncerti përcjellët nga pianisti Agron Shujaku dhe koncerti do të dirigjohet nga dirigjenti permanent i korit Siparantum, Memli Kelmendi.

Koncerti mbahet të shtunën me 2 mars në ora 20:00 në Kino “Jusuf Gërvalla”-Pejë.