Fit&Sexy

Si të ndalosh marrjen e gjërave personale në zyrën ku punoni!

07/18/2019 11:31
nga:N S

Ndoshta iu ka ndodhur që shefi juaj ku punoni të ketë thënë diçka dhe  keni menduar se e ka për ju.

E gjithë kjo ka ndodhur si shkak se i merrni gjërat shumë personale, shkruan GazetaBlic.

Nganjëherë, i mbingarkojmë dhe i analizojmë gjërat deri në një masë të tillë, saqë ndikojnë në nevojat e shumta të shëndetit mendor dhe emocional. Por është e natyrshme të ndikoheni nga një vërejtje e zhurmshme e bërë nga dikush me të cilin kaloni 9-të deri në 10-të orë në zyrë.

Nëse jeni pjesë e kësaj duhet ta dini se nuk jeni vetëm. Para se të filloni të merrni gjërat personalisht përsëri lexoni gjërat e mëposhtme.

Lëri të shkojnë mendimet se çka thuhen për ty në zyrën ku punoni

Ju i shkaktoni një stres të madh vetes tuaj duke menduar se çfarë mendojnë të tjerët për ju. Ju duhet ta ndaloni duke bërë këtë – është stresuese dhe kohë e humbur. Bëni punën tuaj me ndershmëri dhe sinqeritet të plotë dhe lëreni atë që të tjerët mendojnë për ju – nëse është bashkëpunëtor, koleg apo shefi juaj.

Vlerësoni situatën si një person i tretë pra mendoni gjërat më larg

Mos jeni kritik të shumtë ndaj vetes tuaj në vend që ta gjykoni vetën tuaj duhet ta kuptoni se nuk ka qenë për ju ajo kritikë. Ndonjëherë njerëzit reagojnë në një mënyrë të caktuar për shkak të çështjeve të tyre, pasigurive dhe dëshirës për të kontrolluar një situatë.

Vetëm të përqendroheni te këto gjëra:

Mos gjykoni vetën tuaj
Zhvilloni një pikëpamje neutrale
Jepni personit tjetër përfitimin e dyshimit

Bëhuni konfident 

Dikush preket nga të tjerët vetëm kur ata kanë vetëbesim të ulët. Nëse jeni të sigurt për veten dhe ju i dini  aftësitë tuaja, asgjë nuk mund t’ju shkundë. Gjithmonë mbani në mend se vetëbesimi dhe vetëvlerësimi janë themeli në të cilin është ndërtuar gjithçka tjetër.

Vetëm të përqendroheni te këto gjëra:

Njihuni me veten
Pushoni përmes besimeve vetë-kufizuese
Qëndroni të fortë
Fuqizo veten me dije

Lëri gjërat të shkojnë

Mbajtja e inatit ju dëmton më shumë ju se sa personin tjetër. Nëse një koleg ka bërë diçka të keqe për ju, lëreni të shkojë me mençuri. Mos lejoni që të ju lë të hidhëruar ose të mbani ndonjë zemërim kundër dikujt. Është më mirë të lundroni nëpër gjëra të pakëndshme dhe të bëni më shumë hapësirë për lumturi në jetë.

Vetëm të përqendroheni te këto gjëra:

Kontrolloni se si veproni dhe silleni
Vetëm shqetësohu për atë që mendon për veten
Pranoni atë që nuk mund të ndryshoni 

Të jesh në gjendje të falësh dhe t’i lësh gjërat të shkojnë është një virtyt i madh që duhet të kesh. Kjo pakëson dhimbjen dhe vuajtjen e panevojshme dhe ju ndihmon të zhvilloheni më mirë profesionalisht.

/GazetaBlic/

Natyra Salihaj