Cool

Si po e ndotin ambientin maskat dhe dorezat që përdorim për tu mbrojtur nga koronavirusi

07/16/2020 16:10
nga:L I

Të gjithë kemi vërejtur se si po pushon Toka gjatë kësaj pandemie Covid-19. Planeti po merr një shans për të marrë frymë, pa aq shumë aktivitete njerëzore përreth.

Rimëkëmbja e mjedisit është menduar si një rresht argjendi në pandeminë e tmerrshme të koronavirusit.

Në Wuhan, Kinë, ka 80% më pak ndotje të ajrit sesa më parë, dhe është vërejtur se qielli është më i qartë në Amerikën e Veriut dhe Evropë.

Kjo ka të bëjë me ndotjen e ajrit dhe emetimet e gazrave serë. Por nga ana tjetër, plazhet janë të mbushura me doreza dhe kanalizimet janë të mbushura me maska ​​për fytyrën.

Shumë organizata janë të shqetësuar që kanalizimet, lumenjtë dhe oqeanet janë zhytur me shishe dezinfektuee për duar, doreza, maska ​​për fytyrën dhe PPE të tjera (pajisje personale mbrojtëse).

Opération Mer Propre, një grup francez për ruajtjen e oqeanit, pretendon se ka gjithnjë e më shumë pjesë të PPE Detit Mesdhe.

Në llogarinë e tyre në facëbook, grupi postoi: “Kjo është maska ​​e parë e disponueshme që mbërrijnë në Mesdhe. Është vetëm fillimi dhe nëse asgjë nuk ndryshon do të bëhet një katastrofë e vërtetë ekologjike dhe ndoshta edhe shëndetësore”.

Grupi pret që fotografitë të bëjnë që njerëzit të përdorin maska ​​të ripërdorshme dhe të zëvendësojnë dorezat për larje më të shpeshta të duarve.

Jo vetëm Evropa ankohet, por edhe SHBA. Aty stacionet e pompimit të ujit të stuhisë janë bllokuar me maska ​​dhe doreza.

15 autoritete të qytetit në SHBA raportuan se ata kanë pasur shumë më shumë bllokime të kanalizimeve dhe probleme të kullimit që nga shfaqja e pandemisë.

Për shkak të kësaj, Agjensia e SHBA për Mbrojtjen e Mjedisit kishte një deklaratë ku informonte njerëzit se duhet të asgjësojnë PPE. Gjithashtu, njerëzve u është kërkuar të mos e vendosin PPE në koshat e riciklimit, pasi ato mund të ndoten nga patogjenët, dhe ato konsiderohen të rrezikshme.

Të gjithë duhet të sigurohemi që hedhim PPE në koshat e duhur të mbeturinave të përgjithshme nëse jemi publik.Lajmi.net