Lajme

Shqiptarët më optimistët rreth BE-së, serbët më euroskeptikët

01/11/2018 19:53
nga:M H

Kosova dhe Shqipëria janë vendet më optimiste sa i përket hyrjes në Bashkimin Evropian, ndërsa serbët janë më euroskeptikët në Ballkan, tregon një studim i kryer nga programi i Bashkimit Evropian Horizon 2020.

Më së paku frikë se BE do të kërcënojë identitetin kulturor dhe ekonominë janë të anketuarit nga Kosova dhe Shqipëria, derisa 50 për qind e serbëve konsiderojnë se hyrja në BE rrezikon ekonominë dhe kulturën e tyre.

Nga ana tjetër, malazezët të cilët janë më afër hyrjes në BE, janë po ashtu skeptikë.

Qëndrime të ngjashme kanë edhe Maqedonia dhe Bosnja e Hercegovina.

12/06/2018 11:53

Kombëtaret U17 dhe U19 mësuan rivalët për kualifikimet e Evropianit