Fit&Sexy

Shkenca krijon pilulë që u jep fund injeksioneve për diabetikët

07/01/2018 15:00
nga:A. R.

Shkencëtarët në Georgia të SHBA-së, kanë krijuar një pilulë insuline që mund të sinjalizojë fundin e injeksioneve për diabetikët.

Ndryshe nga përpjekjet e mëparshme të dështuara për të bërë medikamente orale kundër diabetit, pilula mbijeton mjedisin acid të stomakut për lirimin e insulinës në qarkullimin e gjakut, sipas studiuesve, njofton Klan Kosova.

Ky studim u konfirmua pas një analize ku minjve iu dhanë pilulën e paidentifikuar, nivelet e tyre të glukozës në gjak u ulën me 38 për qind në dy orë dhe 45 për qind pas 10 orësh, krahasuar me një rënie prej 49 për qind në 60 minuta në mesin e atyre që jepen injeksione të insulinës.

Hulumtuesit besojnë se droga mund të kapërcejë dhimbjen dhe phobias gjilpërë disa përvojë diabetikët.

Megjithatë ende është e paqartë kur droga mund të jetë e disponueshme për pacientët.

11/20/2019 13:06

Pse jemi të varur nga telefoni? Shkenca ka përgjigjen