Fit&Sexy

Shkaqet e shfaqjes së akneve në gjoks

02/21/2018 14:33
nga:L I

Puçrrat mund të shfaqen në pjesë të ndryshme të trupit, duke përfshirë edhe gjoksin. Ka shumë shkaqe të mundshme të akneve në gjoks, dhe shpesh një person mund të zvogëlojë simptomat e tyre ose të shmangë zhvillimin e akneve duke shmangur shkaktarët që shkaktojnë gjendjen.

Aknet janë gjendja më e zakonshme e lëkurës. Megjithëse e zakonshme në adoleshencë dhe të rriturit e rinj, ka raste të shfaqjes së akneve në gratë gjatë viteve të 30-ta deri në 50 vjeç.

Janë disa arsye pse shfaqen aknet në gjoks:

Puçrra mund të shfaqet pothuajse kudo në trup.

Një nga to janë ushqimet me sheqer të lartë ato të cilat ju shkaktojnë puçrra në gjoks.

Problemet hormonale janë një tjetër arsye, transmeton Indeksonline.

Lëkura e thatë dhe ekspozimi i tepër ndaj rrezeve të diellit është një arsye tjetër. Parfumet dhe produktet e ndryshme të bukurisë janë edhe një tjetër shkak i mundshëm pse ju shfaqen pucrrat në gjoks.

04/03/2018 07:48

Përbërësi që lufton aknet