Fit&Sexy

Shkaktarët e tensionit të ulët të gjakut?

02/04/2019 07:01
nga:A. R.

Tensioni i gjakut është forca me të cilën gjaku qarkullon nëpër enët e tij.

Në rast se forca shtytëse kundrejt arterieve bëhet shumë e madhe, atëherë personi vuan nga tensioni i lartë.

Por në rast se ndodh e kundërta atëherë personi vuan nga tensioni i ulët, njofton Klan Kosova.

Tensioni normal tek njerëzit është në mes 120/80 dhe 140/90, ndërsa tension i ulët konsiderohet kur vlerat bien nën 90/60.

Zakonisht tensioni i ulët i gjakut shkaktohet nga medikamentet apo edhe vëllimi i ulët i gjakut në trup.

Trajtimi më i mirë i tensionit të gjakut është konsumimi sa më i tepërt i ujit dhe reduktimi i alkoolit, në mënyrë që të mos shkaktohet dehidrim.