Fit&Sexy

Shenjat e kancerit në fshikëz

02/24/2018 11:00
nga:L I

Simptomat e kancerit ndryshojnë në varësi të pjesës së trupit që preket nga tumori. Dhimbja e shpinës dhe humbja e peshës mund të jenë një shenjë e sëmundjes së fshikëzës.

Kanceri në fshikëzës është kanceri i shtatë më i zakonshëm në Britani të Madhe, sipas NHS-së.

Sëmundja shkaktohet nga indet anormale që rriten në rreshtim të fshikëzës.

Tumori mund të përhapet në muskujt përreth. Dhimbja e poshtme e shpinës mund të jetë një shenjë e kancerit të fshikëzës. Nëse kanceri i fshikëzës arrin një fazë të avancuar dhe fillon të përhapet, simptomat mund të përfshijnë dhimbjen e legenit, dhimbjen e kockave, humbjen e peshës dhe ënjtjen e këmbëve.

Gjaku në urinën tuaj është simptoma më e zakonshme e kancerit të fshikëzës. Simptoma të tjera të kancerit të fshikëzës përfshijnë urinimin më shpesh. Një ndjesi djegieje kur kalon urina mund të jetë gjithashtu një shenjë e sëmundjes.

Ju duhet të vizitoni një mjek, nëse keni vërejtur ndonjëherë gjak në urinën tuaj, rekomandon NHS.

Ndërsa simptoma nuk është gjithmonë një shenjë e kancerit të fshikëzës, është më mirë që ajo të kontrollohet.

Rreth 10,000 njerëz janë diagnostikuar me kancer të fshikëzës në Britani të Madhe. Njerëzit mbi 75-vjeç janë më shumë të rrezikuar nga zhvillimi i sëmundjes. Meshkujt gjithashtu kanë më shumë gjasa që të preken nga kanceri në fshikëzës se sa gratë.

Ju mund të ulni rrezikun e gjendjes duke konsumuar një dietë me fruta, perime dhe me yndyrë të ulët.