Lajme

SHBA tërhiqet nga UNESCO, ndërsa Kosova përpiqet për anëtarësim

10/12/2017 16:30
nga:D.I

Departamenti i Shtetit Amerikan ka njoftuar largimin nga organizata ndërkombëtare UNESCO për shkak të paragjykimeve anti-izraelite. SHBA do të mbetet vëzhgues i përhershëm.

“Ky vendim nuk u mor me lehtësi dhe pasqyron shqetësimet e SHBA-ve me vonesat në rritje në Unesco, nevojën për reforma themelore në organizatë dhe vazhdimin e paragjykimeve anti-izraelite në Unesco”, tha Departamenti i Shtetit në një deklaratë.

Vendi shpreson të mbetet një shtet jo anëtar dhe vëzhgues, në mënyrë që të kontribuojë me mendimet dhe ekspertizën e Shteteve të Bashkuara për çështje si liria e shtypit dhe mbrojtja e trashëgimisë botërore. Vendimi do të hyjë në fuqi në fund të vitit 2018.

SHBA ndihmuan në gjetjen e Unesco pas Luftës së Dytë Botërore, me qëllim të sigurimit të paqes nëpërmjet rrjedhës së lirë të ideve dhe arsimit.

08/21/2018 17:11

Dodik: SHBA dhe USAID po minojnë Republikën Serbe