Lajme

“Serbia dhe Kosova të zgjidhin çështjet sikur Sllovenia e Kroacia”

03/07/2018 16:10
nga:M H

Kryeministri i Sllovenisë, Miro Cerar, deklaroi se Serbia dhe Kosova duhet të shikojnë në Kroacinë dhe Slloveninë, të cilat çështjet e kufirit i kanë zgjidhur përmes arbitrazhit.

Ai këto komente i bëri në intervistën për gazetën vjeneze “Standard”, duke u përgjigjur në pyetjen nëse Serbia para hyrjes në BE duhet të njohë Kosovën, duke pasur parasysh, siç shkruan gazeta, është “çështja më e vështirë kufitare në rajon”.

“Kur bëhet fjalë për çështje kufitare, vendet që nuk mund të arrijnë një zgjidhje politike duhet të pranojnë ‘modelin tonë’ dhe problemet e arbitrazhit, pasi të dyja mënyrat e zgjidhjes së konflikteve do të ishin të rrezikshme,” tha Cerar.

03/22/2018 16:17

Thaçi: Do të hyjmë në një fazë të re të dialogut me Serbinë, prandaj jam në SHBA