Fit&Sexy

Rreziqet për shëndetin nga ushqimet e shpejta

10/15/2020 20:49
nga:N S

Ushqimi i shpejtë dhe ushqimet e përpunuara mund të dëmtojnë shëndetin tuaj fizik.

Sipas një studimi të botuar në Revistën e Shëndetit Publik, njerëzit që hanë ushqime të shpejta kanë 51% më shumë gjasa të zhvillojnë depresion krahasuar me ata që hanë pak ose aspak ushqim të shpejtë, transmeton lajmi.net.

Dhe ky zbulim ishte për njerëzit që konsumonin vetëm dy porcione ushqim të shpejtë në javë.

Një tjetër studim i botuar në Journal of Adolescence Health zbuloi se ngrënia e vetëm një racioni ushqim të shpejt në javë gjatë adoleshencës rriti rrezikun e kancerit të gjirit të grave më vonë me 27%.

Dhe një studim i botuar në Circulation zbuloi se ngrënia e ushqimit të shpejtë një herë në javë rrit rrezikun e vdekjes nga sëmundja koronare e zemrës me 20%, një rrezik që u rrit në 50% për njerëzit që hanë ushqim të shpejtë dy ose tre herë në javë.

Ndikime të tjera të dokumentuara nga këto ushqime përfshijnë:

Mjegulla e trurit
Luhatje humori
Ankth
Dhuna dhe agresiviteti
Fëmijët që konsumojnë ushqime të pasura me lëndë ushqyese është zbuluar se përforcojnë më mirë akademikisht sesa ata që kanë mungesë të lëndëve ushqyese, shkruan justnaturallyhealthy.

Fëmijët e ushqyer mirë janë gjetur të jenë:

Më pak hiperaktive
Më pak humor
Më bashkëpunues
Shumica e njerëzve e dinë që ushqimi i shpejtë nuk është i mirë për ta. Sipas një sondazhi të Gallup të vitit 2013, nga 2,027 të rritur të anketuar, 76% thanë se ushqimi i shpejtë nuk është “shumë i mirë” ose “aspak i mirë për ju”

05/01/2018 20:40

Rreziqet nga fjetja me flokë të lagur