Fit&Sexy

Qumështi i nënës, në frigorifer tri ditë

12/04/2017 09:31
nga:N S

Nëna qumështin e vet mund ta ruajë dhe ta shfrytëzojë kur t’i nevojitet. Në vazhdim po japim disa mënyra se si mund të ruhet ai.

Ndoshta do të ndodheni në situatë të tillë që disa orë të jeni jashtë shtëpisë, andaj edhe nuk mund ta ushqeni beben tuaj. Apo, për shkak se duhet të punoni me orar të zgjatur, të udhëtoni diku, të shkoni në ndonjë studim… Apo, thjesht, jeni e detyruar të bëni pauzë për shkak “të infeksionit” të gjinjve.

Në të tilla raste, kujdesi i takon edhe prindit, transmeton Telegrafi. E, pra, çfarë duhet të bëni, që bebes suaj të mos i mungojë ushqimi më i mirë?

Si të siguroni racionin për beben tuaj?

Qumështin tuaj mund ta ruani dhe ta shfrytëzoni kur t’ju nevojitet. Ruajtja fillon që nga nxjerrja e qumështit – me dorë apo me pompë (të dorës apo elektrike).

Pompat për nxjerrjen e qumështit janë të shkëlqyeshme, sepse qumështi drejtpërdrejt mblidhet në shishe të sterilizuar, andaj edhe nuk ka kontaminime nga ambienti i jashtëm.

Ku mund të ruhet dhe sa gjatë mund të qëndrojë qumështi?

Qumështi i nënës mund të ruhet në enë sterile dhe të mbyllur në temperaturën prej 18 deri në 20 gradë për 24 orë. Nëse vihet në frigorifer, mund të qëndrojë në temperaturën prej rreth 4-5 shkallësh deri në 72 orë.

07/19/2018 19:24

Në Kosovë dyshohet se disa lodra të fëmijëve, përmbajnë elemente kancerogjene