Opinion

Qe pse na duhet rruga e mesme

08/09/2017 22:02
nga:Visar Berisha

Shkruan: Visar Berisha

Qe pse na duhet rruga e mesme!

“Shumë jane te thirrur e pak jane te grishur”, thuhet diku ne nje liber. Qendresa perballe yshtjes e lakmise nuk asht nje konstruksion fiktiv por nje qendrim ekzistencial.

Ata qe jane nisur ne politike me deshira te prujta ketij vendi nuk dijne m’i dhane send tjeter vec shemtise se vlerave qe perfaqesojne.

Qe pse nje rruge e mesit asht shpetimi yne. Rruge e zgjidhjeve radikale me mjete të buta. Jo mujshare. Formative. Me bazë qytetare. Sipas një modeli europian. E shkëputur nga uragani korruptiv që shoqëria po e mbartë mbi kurriz. Por e themeluar nga asi që e njohin Republikën si atdheun e vetëm.

Prandaj keto dite LDK ka shprehe me force subjektivitetin e saje dhe nevojen me rujte Republiken prej kapjes por dhe prej refuzimit. Sundimit por edhe prej tjetersimit. Percmimit por edhe prej mohimit.

Qe pse LDK e don nje rruge te mesit. E asaj rruge qe ka vec nje atdhe para vetes. Qe iluminon dhe iluminohet vec nga Republika e vet. Atdheun e baballareve.

04/14/2018 21:44

Ne kemi kapur ariun, ju kërkoni gjurmët!