Fit&Sexy

Pse është mirë të keni vithe të mëdha? Zbuloni arsyet

02/14/2018 08:45
nga:Gazeta Blic

Përderisa madhësia e vitheve varet nga gjenet, të cilat e caktojnë se ku do të akumulohet dhjami, shkenca ka treguar për arsye të shumta se përse duhet ta dashuroni çdo centimetër të asaj që u është dhuruar.

Dhjami i vitheve është i padëmshëm.

Ndryshe nga dhjami i tepërt i bardhë në bark, i cili i rrethon organet dhe shpin deri te inflamacionet, shtypja e lartë e gjakut dhe sëmundjet tjera, vithet e mëdha janë të mbushura me dhjam të verdhë.

Benefitet:

Dukeni më atraktive – Disa psikologë besojnë se meshkujt i preferojnë femrat me vithe të mëdha sepse ato e përmirësojnë pamjen fizike të një femre, e sidomos lakimin e shpinës.

Vithet e mëdha e mbrojnë pjesën e fundme të shpinës – Nëse nuk e keni ditur, vithet e mëdha kontribuojnë në shëndetin e shpinës.

Vithet dhe kofshët kanë acide yndyrore omega-3 – Disa shkencëtarë besojnë se kur i jepni gji fëmijës, trupi i merr ato acide për ta përmirësuar kualitetin e qumështit të gjirit.

Për shkak se bebeve ju nevojitet ky lloj acidi për trurin, sistemin nervor dhe zhvillimin e syve, disa biologë besojnë se vithet më të mëdha mund të ‘përkthehen’ në fëmijë më të mençur.

 

02/19/2019 15:52

Presidencialet, fillon takimi Zaev-Gashi