Geek

Procesorët Intel kanë një dobësi të re – Spoiler

03/18/2019 17:19
nga:L H

Studiuesit në Institutin Politeknik Worcester në SHBA dhe Universitetin e Lubeck në Gjermani kanë zbuluar kohët e fundit një dobësi të re që ndikon në procesorët Intel.

Nën emrin “Spoiler”, dobësia e ngjashme me Spectre, prek një ekzekutues spekulativ të makinës që ndikon në përpunimin e saktë hyrës për të përmirësuar performancën, transmeton KosovaPress.

Siç thekson raporti, Spoiler është i pavarur nga Specter, kështu që patch-et ekzistuese dhe përditësimet e publikuara për Specter dhe Meltdown nuk kanë asnjë ndikim në cenimin e ri.

Spoiler është një problem i komplikuar, sipas raporteve dhe mund të vërehet te procesorët Intel nga gjenerata e parë e deri tek ajo e fundit.

Hulumtuesit gjithashtu testuan AMD dhe procesorë me bazë ARM, por gjetën se nuk ishin subjekt i dobësisë.

AMD konfirmoi gjithashtu se Spoiler nuk ndikon në procesorët Ryzen të kompanisë.