Lajme

Pro e kundër ndërtimit të xhamisë në Kalanë e Prizrenit

01/12/2018 21:53
nga:M H

Në Kalanë e Prizrenit besohet se ka qenë e ndërtuar një xhami, e cila sipas përfaqësuesve të Bashkësisë Islame, ishte rrënuar në vitin 1912. Në këtë vend tani shihen vetëm disa rrënoja, ndërkohë që Kalaja është duke kaluar në një fazë të restaurimit.

Përfaqësuesit e Bashkësisë Islame në Prizren thonë se ka dëshmi të mjaftueshme për ekzistimin e xhamisë, e cila sipas tyre duhet rindërtuar paralelisht me punimet e tjera që po zhvillohen në Kala.

 

Më kërkesën e përfaqësuesve fetarë nuk pajtohen zyrtarë nga Instituti për Mbrojtjen e Monumenteve të Kosovës, të cilët kanë refuzuar kërkesën për rindërtimin e xhamisë. Në këtë Institut thonë se nuk ekzistojnë fakte të mjaftueshme, të cilat argumentojnë rindërtimin e xhamisë./rel

Xhamia në Kalanë e Prizrenit

Një Xhami që besohet të ketë qenë e ndërtuar në Kalanë e Prizrenit nuk parashihet të rindërtohet. Kundër kësaj nisme ka vendosur Instituti për Mbrojtjen e Monumenteve i Kosovës.

Publié par Jo në emrin tim sur vendredi 12 Janvier 2018

12/05/2018 12:28

Shikojeni këtë video, dhe do kaloni një të mërkure duke qeshur!