Opinion

Po për shkollat kur do flasim?

05/07/2020 12:10
nga:Shqipe Pantina

Shkruan: Shqipe Pantina

Të dhënat e fundit për rastet e të infektuarave me koronavirus hanë premtuese.

Ngushëllimet më të sinqerta për familjarët që humbën të dashurit e tyre nga ky virus. Tani është koja të flasim se si do i kthehemi normalitetit dhe si do i sanojmë pasojat e pandemisë e të cilat nuk do jenë hiq të vogla. Tema e vetme e cila dominon edhe pandeminë natyrisht tek ne është politika.

Kemi folur pak edhe për ekonominë e papunësinë, bile edhe për dasmat kemi folur. Po për arsimin, për shkollat kur do flasim?

Arsimi për fat te keq e kemi në nivelin për të ultë të cilësisë, por për këtë flasim vetëm kur të dalin rezultatet e testit PISA, edhe atë për pak ditë e pastaj e harrojmë.

E gjendej edhe ashtu jo të mirë në arsim e ka rënduar edhe më shumë mbyllja e shkollave gjatë pandemisë. Arsimi I ofruar onlinë le shumë për të dëshiruar, shumë lëndë nuk ofrohen fare e edhe ato që ofrohen lënë shumë për të dëshiruar.

Koha për të diskutuar se si do e përmbyllim këtë vit shkollor e sit a përmirësojmë cilësinë ën arsim ka qenë dje, sidoqoftë më mirë të fillojmë të mendojmë për një plan sot sesa ta lëmë atë për nesër.

Se far nxënës e student kemi sot, të tillë do I kemi edhe politikanët, mjekët, analistët, avokatët e profesorët nesër!