Cool

Pesë shtetet më të pasura në botë

12/03/2019 12:19
nga:N S

Keni menduar ndonjëherë se cilat janë shtetet më të pasura në botë?

Atëherë ky është artikulli i duhur për ju!

Të dhënat nga “Global Finance Magazine” tregojnë se cilat janë shtetet më të pasura në botë, ndërkaq pasuria e një shteti është bazuar në GDP.

GDP (Gross Domestic Product) është sasia e mallrave dhe shërbimeve të cilat ofrohen brenda shtetit dhe që gjenerojnë të ardhura.

5. Brunei

4. Singapori

3. Luksemburgu

2. Macao SAR