Fit&Sexy

Pesë arsye pse nuk duhet të jeni vegjetarian

11/14/2017 18:29
nga:N S

Ekspertët përmendin shkaqet pse ushqimi vegjetarian dëmton shëndetin.

Problemi kryesor është humbja e peshës. Një person mund të humbasë deri në pesëmbëdhjetë kilogramë peshë në vetëm disa ditë, gjë që nuk është mirë për shëndetin.

Ndryshimi tjetër në ushqim sjell ndryshime në mikroflorë. Mikroflora e zorrëve është e rëndësishme për sistemimin e sistemit imunologjik, zhvillimin e morfologjisë normale të zorrëve, ruajtjen e funksionit të zorrëve, mbrojtjes nga alergjenët dhe ndihmon në parandalimin e lidhjes së mikroorganizmave patogjenë.

Së treti, refuzimi i mishit mund negativisht të ndikojë në metabolizmin, nga problemet e sistemit të organeve për tretje deri në stomak.

Organizmi i njeriut ka nevojë për proteina dhe minerale të domosdoshme për funksionimin normal të trupit, në të kundërtën mund të ketë implikime në punën e zemrës.
Arsyeja tjetër për të cilën mjekët nuk këshillojnë refuzimin e mishit është se nëse personi, pas abstenimit të vazhduar, nëse fillon përsëri të hajë proteina me prejardhje të kafshëve, mund të shtojë rrezikun nga paraqitja e sëmundjeve kronike.

Në Britaninë e Madhe, ku janë publikuar rezultatet e analizave profesionale, një e treta e banorëve nuk konsumon mish dhe produkte të mishit.

02/14/2018 15:43

Luftoni ftohjen e duarve me ushqime pikante