Uncategorized

Përvoja e studenteve kosovare që po studiojnë në Finlandë, me sistemin më të mirë të edukimit në botë

03/23/2020 15:49
nga:N.K

Medina dhe Aroma Berisha, studente në Kolegjin Universum aktualisht po i vazhdojnë studimet në “Kajaani University of Applied Sciences” si pjesë e bursave për shkëmbim semestral që i ofron Kolegji Universum për shkëmbim në njërin nga 26 shtetet e BE-së, e që në mesin e tyre Aroma dhe Medina zgjodhen Finlanden vendin e vlerësuar me sistemin më të mirë të edukimit në botë.

Përveç cilësisë së treguar në arsim, studimet e fundit kanë treguar që Finlanda është poashtu vendi më i lumtur në botë, ka cilësinë më të mirë të ajrit dhe nivelin më të ulët të korrupsionit.

Për përvojen e tyre në Finlandë Aroma dhe Medina thonë “Ne po realizojmë ëndrrat tona, tani do të marrim diplomë të dyfishtë nga Kajaani University of Applied Sciences dhe Kolegji Universum. Finlanda njihet si vendi me sistemin e edukimit më të mirë në botë dhe ne po studiojmë këtu falë Kolegjit Universum”.

E sa i përket udhëtimeve Aroma dhe Medina thonë:

“Shkëmbimi semestral për ne, është një mundësi unike për të parë boten. Finlanda është vend shumë i bukur, e të magjishme edhe më shumë po e bëjnë Northern Lights apo Dritat Veriore të cilat janë të dukshme afërsisht 200 netë në vit”.

Si Aroma dhe Medina kanë përfituar bursa për shkëmbime semestrale edhe 135 studentë të tjerë të Kolegjit Universum. Vetëm për këtë vit Kolegji Universum ka në dispozicion 395 bursa për studentë bachelor dhe master. Eksploro edje ti Evropën gjatë studimeve https://bit.ly/2HuMame 

08/20/2020 10:16

Aprovohen BURSA për studentët e Kolegjit Universum në 4 Universitete në Lituani