Cool

Përse fëmijët janë kaq shumë aktivë?

06/11/2018 15:07
nga:Gazeta Blic

Prindërit, fëmijët e të cilëve vazhdimisht janë aktiv dhe nuk ndihen të lodhur, tashmë kanë një rezultat se pse ndodhë një gjë e tillë.

Sipas hulumtimit të fundit fëmijët nuk ndjejnë lodhje pasi ata kanë të njëjtën nivel të energjisë sikurse atletët aktivë.

Studimi i përfunduar në Francë, ka gjetur se fëmijët nuk marrin më pak lodhje se sa vrapuesit e distancave të gjata dhe konkurrentët e triatlonit.

Ata madje shërohen nga stërvitja më shpejt se atletët e qëndrueshmërisë që janë trajnuar për muaj për të arritur kulmin e tyre fizik.

Hulumtuesit krahasuan nivelet e energjisë të djemve të moshës tetë deri në 12 vjeç ndaj të rriturve dhe 12 atletëve të durimit gjatë një sfide çiklizmi.

12/24/2018 14:25

Çka s’keni pa kurrë në Kosovë! Fëmijët ia urojnë babit të tyre marrjen e vizës – me tortë!