Lajme

PDK jep ‘sinjalin’ se mund ta votojë Rimëkëmbjen Ekonomike

12/02/2020 00:13
nga:Gazeta Blic

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Eliza Hoxha, ka thënë se partia ku bënë pjesë voton Projektligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike vetëm nëse pranohen kërkesat e tyre.

Hoxha në Edicionin Special tregoi edhe idetë e PDK-së për Rimëkëmbjen Ekonomike.

“Ne kemi propozuar së pari pako vetëm qeverisë Kurti dhe tashmë është rikthyer edhe në qeverinë Hoti por që nuk është ndërmarrë asgjë”.

“Kjo pako mund të jetë gjithçka përveç Pako e Rimëkëmbjes Ekonomike, ne vazhdojmë të mendojmë se vetëm kur plotësohen kërkesat tona do ta votojmë”.

“Për ne është shumë me rëndësi që sektorit privat që është rënduar shumë dhe punëtorët që janë larguar nga puna të ndihmohen me grante”.

“Edhe mjekët e infermirët, policët të palodhshëm dhe papushim duhet të rimburoshetn shtesë për punën dhe rrezikun që kanë pas në ballafaqim me pandeminë.

“Për trustin ne kemi dhënë dy ide – për përshkallëzim të tërheqejës së trustit për personat që nuk kanë vlerë të lartë në Trust për shkak të pagës dhe nëse nuk përfillet kjo njerëzit duhet të sigurohemi që t’u a kthejmë paratë pas një kohe”.

“Nëse pranohen kërkesat tona votojmë Rimëkëmbjen Ekonomike”, deklaroi Hoxha.

Zëvendëskryeministri nga AAK: Kosova do shkojë drejt zgjedhjeve të parakohshme