Opinion

Pasojat

03/06/2020 18:32
nga:Albina Hyseni

Çështja është, nuk ka të vërtetë nevojë që të shkoni me hapa të mëdha menjëherë. Një hap i vogël mund të bëjë shumë ndryshime në qoftë se e përsëritni atë çdo ditë. Marrja e hapit të parë është gjithnjë më e vështirë, por është ajo që me të vërtetë ka rëndësi.

Ndërsa pasojat të cilat kan lënë gjurmë në këto 20 vitet e fundit nuk janë të pakta, përkundrazi janë të shumta në gjdo aspekt të jetes në vendin tonë gjdoher duke u bazuar fillimisht nga ajo se si meshkujt dhe femrat që nga mosha 27 deri në moshën 37 nuk kan se si të tregojnë diturin e tyre që kan marr në fakultete të ndryshme ta praktikojnë dhe kjo është shumë shqetesuese sepse kjo ndikon shume në psiqikën e tyre dhe gjendjen emocionale ku kjo manifestohet edhe me dhimbje fizike, them kështu sepse po të kishin mundësin të rifreskonin gjuhet e huaja dhe praktikat për atë se cfar kan studiuar do e kishin shume me të lehtë të depertonin për një pune për atë se cfar kan studiuar si brenda dhe jasht shtetit por në këtë rast shteti duhet te ju mundësoj qe këto gjenerata te ken trajnime adekuate sidomos për të rinjët qe nuk kan të ardhura financiare në mënyr qe dija që kan marr mos të neglizhohet mos të humbet nga pauzat e gjata që shteti ashtu siq e ceka më lartë nuk ju ka dhëne mundësin që të ecin perpara perveq se i ka neglizhuar duke mos shikuar se pikërisht kjo gjenerate është pikërisht në momentin e energjis kulminante per te treguar vullnetin për punë që kan dhe jo duke ndryshuar dhe duke i quar ne greminen e asaj që nuk do donte askush per femine apo familjarin e tyre.

Pra pasojat jan te thella gati se ne gjdo fushë per gjerat e lartë permendura dhe duke parë kete fenomen kjo duhet të ndalohet dhe të fillohet me shkolla adekuate per njerzit qe të tregojn për atë që janë të prirur të bëjnë sepse neser pikerisht këta njerëz pra kjo gjenerat nuk do lejoj qe gjeneratat edhe më të reja të pësojn të njejtin fat te keq ne keto aspekte.

Një hap I vogël në ditë mund të ju ndryshoj jetën e njerzve që nderlidhen me pasojat të lartëcekur. Sa njerzore dhe normale dot ishte sikur të kishte edhe mundësi për mësimin e zanateve për gjith ata dhe ato që nuk kan fakultete të mbaruar por qe kanë prirje dhe aftësi për lami të tjera të cilat mund te vërehen që në kohën e fëmijëris por duke e shikuar pjesen tjetër une shoh mbylljen e shumë fabrikave dhe mungesën e hapjeve te qendrave për hapjen e drejtimeve të ndyshme për femrat dhe meshkujt që kan nevoj të zgjerohen më shumë ne profesion dhe mos të ken më bariera të cilat deri tani i kam shtypur duke mos ju dhën as mundësin më të vogël prandaj dhe pasojat janë nga më të ndryshmet deri në pikën që më vonë mund te bëhen me fatalitet, duke humbur rrugën në menyra jo normale deri te bllokimi i njeriut në jetën e tij apo të sajën.

Ajo se cfar mbetet shumë herë si pasojat në përgjithsi te njeriu që i kanosën janë edhe ather kur është e gabuar, jo të gjithë vuajnë në të njëjtën mënyrë. Mos e harroni këtë kur ju duket se personi që nuk flet për dhimbjen e vet nuk ka rëndësi. Çdo person e metabolizon dhimbjen në mënyrën e vet. Çdo person mundohet të kuptojë se çfarë është e drejtë për të dhe çfarë jo, si të shërohet më mirë dhe të vazhdojë me jetën e vet. Disa njerëz mund të kenë nevojë për më shumë kohë se të tjerët. Disa njerëz mund të kenë nevojë për mbështetje shtesë. Të tjerët mund të kenë nevojë për qetësi ose kohë. Nuk ka asnjë mënyrë të duhur për të vuajtur. Por ekziston një mënyrë e gabuar, dhe kjo është të gjykosh dikë tjetër për dhimbjen e vet, t’i bësh të ndjehen keq kur tashmë janë të trishtuar dhe të pikëlluar.

08/29/2020 22:52

Organizimi i sistemit shëndetësor – forcimi i strukturave, sot më i nevojshëm se kurrë