Lajme

Pas shumë përplasjesh merret vendim për orët e humbura

04/05/2019 08:21
nga:A. R.

Edhe pse Ministria e Arsimit kishte marrë vendim për kompensim të orëve të humbura, ajo para pak ditësh e tërhoqi vendimin e saj.

Nënkryetarja e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, Vjollca Shala, ka thënë se do ta zëvendësojnë vetëm një javë të mësimit të humbur, e kjo, siç ka thënë ajo, do të bëhet kur të plotësohen kërkesat e tyre.

Sipas saj, njëra nga kërkesat e SBASHK-ut është edhe që të ndryshohet Ligji për Paga dhe të bëhen rritja e koeficientit për mësimdhënësit e ciklit fillor.

Edhe pse Ministria e Arsimit kishte marrë vendim për kompensim të orëve të humbura, ajo para pak ditësh e tërhoqi vendimin e saj.

Tashmë për kompensim të orëve të humbura SBASHK-u ka dalë me kërkesa të reja, të cilat i ka përkrahur edhe Ministria.

Nënkryetarja e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, Vjollca Shala, ka thënë për “Zërin” se do të zëvendësojnë vetëm një javë të mësimit të humbur e kjo, siç ka thënë ajo, do të bëhet kur të plotësohen kërkesat e tyre.

11/25/2019 13:30

SBAShK: Nëse pagat nuk dalin me rritje, atëherë pasojat do të jenë të paparashikueshme