Uncategorized

Pacolli: Serbia duhet të ulet në tryezën e Dialogut

03/16/2019 15:59
nga:A. R.

Ministri i Punëve të Jashtme, Behgjet Pacolli, ka thënë se Vuçiq dhe Daçiq duhet ta dinë që është koha që Serbia të ulet në tryezën e dialogut.

Pacolli thotë se Serbia ka shkuar shumë larg me gishtin e fajësisë.

“Komuniteti ndërkombëtar ka kërkuar dhe vënë një kusht të paqes në rajon që është njohja e shtetit të Kosovës nga Serbia”.

“Serbia nuk ka nevojë për armë dhe bashkëpunim ushtarak me Rusinë, sepse opsioni i vetëm që Serbia ka është opsioni i dialogut, njohjes së shtetit të ri, Kosovës dhe rregullimit të dëmeve të shkaktuara gjatë luftës”.

“Pozita e Kosovës nuk dobësohet duke bojkotuar dialogun”.

“Dialogu duhet të rifillojë sa më shpejt të jetë e mundur, përndryshe plagët e shkaktuara në dëm të popullatës shqiptare nga pushteti serb nuk do të shërohen kurrë”.

04/28/2020 19:45

Pse Tayna nuk u mbyll në karantinë? Behgjet Pacolli i kërkon përgjigjje Qeverisë Kurti