Lajme

O’Conell kërkon nga Qeveria e ardhshme të japë pensionet për të dhunuarat në luftë

06/19/2017 11:13
nga:A. R.

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruairi O’Connell, tha se Qeveria e ardhshme duhet ta formojë Fondin per pensione për të mbijetuarat e dhunës seksuale gjatë luftës.

Ai kërkoi që këto pensione të jenë dinjitoze sepse shumat e vogla do të ishin diskriminuese për këto viktima.

Ambasadori O’Conell tha se të mbijetuarat dhe fëmijët e tyre nuk duhet të fajësohen për atë që u ka ndodhur.

Sipas tij këto viktima nuk duhet të ndihen të larguara nga shoqëria dhe të rritet niveli i llogaridhënies ndaj këtyre viktimave.

O’Conell këtë deklaratë e ka thënë gjatë një tryeze që u organizuar sot nga Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës.

01/12/2020 16:50

Gjermania me nevojë urgjente për fuqi punëtore të kualifikuar