Cult

Njihuni me Familjet Vietnamese që jetojnë në Rrugën e Trenit

02/23/2019 14:40
nga:A. R.

Keni parë jetesa në vende të ndryshme.

Por sigurisht nuk keni parë më parë ose nuk keni dëgjuar për njerëz që jetojnë në rrugë treni.

Për ta parë këtu duhet ta vizitoni Vietnamin, saktësisht pjesen e Hanoi, që është një prej liqeneve më të njohura në këtë pjesë.

Në rrugën e vjetër të Hanoi, një shëtitje të shkurtër nga Liqeni Hoan Kiem, ka një rrugë ndryshe nga çdo tjetër që do të shihni ndonjëherë.

Shumica e njerëzve i referohen asaj thjesht si Rruga e Trenit.

Por për hanoistët që jetojnë përgjatë kësaj faze, është shtëpia e tyre.

Është vendi ku fëmijët luajnë, lavanderi varet, burrat punojnë dhe nënat bëjnë thashethemet e zakonshme

Aty është një komunitet normal Vietnamese.

Shihni fotot dhe vlerësojeni vet jetën që bëjnë këto familje

 

Një ditë në jetën e Vietnamit

Nëse i injoroni dy gjurmët e çelikut e që paraqesin shinat e trenit, ju do ta shihni një vend të mrekullueshëm në këtë lagje të krijuar tashmë.

Ju do ta keni të vështirë të dalloni rrugicat nga njëra tjetra dhe shtëpitë gjithashtu.

Do shihni rrugët e ngushta dhe rrugët e rrëgjuara nëpër peizazhin e çimentos të Hanoit të vjetër.

Pemët e harlisura varen mbi kokë, ndërsa gurët e pabarabartë të lënë tronditëse çdo dy hapa.

Arome të këndshme dalin nga dritaret e kuzhinës, ndërsa smogu varet në ajër dhe lë një shije të zbehta të shterimit në gjuhën tuaj.
Rruga e trenit është ashtu si shumë rrugë të tjera të ngjashme në të gjithë Vietnamin.

Përktheu / GazetaBlic/