Cool

Njerëzit që postojnë foto sa herë ushtrojnë, kanë probleme psikike

08/26/2018 15:43
nga:Gazeta Blic

Jeni të sinqertë! Ju keni një ose shumë miq të cilët gjithmonë postojnë ushtrimët që bëjnë në palestër në Facebook, ose ndoshta jeni ju ai.

Studiuesit e Universitetit të Brunelit në Londër kanë bërë një studim se pse kaq shumë njerëz ndajnë çdo stërvitje në rrjetet sociale. Rezultatet janë të pahijshme, në fund të fundit.

I varur nga vëmendja dhe nderimi që të bëjnë të tjerët

Njerëzit të cilët janë gjithmonë të prirë për të dokumentuar aktivitetet e tyre në palestër kanë tendencë të jenë narcisistë (personat që kanë interesim për vetën e vetëbesim të madh). Sipas studiuesve, qëllimi kryesor është të mburremi për kohën që ju investoni në pamjen tuaj.

Me sa duket, këto postime marrin më shumë ‘likes’ se postimet e tjera.

“Narcisistët më shumë frekuentojnë arritjet e tyre, që gjë që u motivua nga nevoja e tyre për vëmendje dhe vlefshmëri nga komuniteti i Facebook-ut, përfundon studimi. Një numër i madh i pëlqimeve nuk do të thotë që çdo kush pëlqen t’i shoh ato pastime.

02/02/2019 00:05

‘Lufta’ sekrete e Ramush Haradinajt dhe Kadri Veselit për grevën e SBASHK-ut