Si të riparoni një countertop guri

Si të riparoni një countertop guri

Shumë shpesh, guri përdoret jo vetëm për përfundimin e dyshemeve, por edhe për krijimin e elementeve të brendshëm. Për shembull, një countertop mund të bëhet prej guri. Prania e tij nuk është vetëm një tregues i luksit, por edhe një garanci e qëndrueshmërisë. Sidoqoftë, pa marrë parasysh sa i fortë është guri, ai gjithashtu mund të konsumohet me kalimin e kohës, dhe për të rivendosur bukurinë e tij të mëparshme, mund të kërkohen riparime të përpikta.Kur mund të kërkohen riparime, si rregull, një countertop guri është instaluar në kuzhinë, ndonjëherë rreth lavamanit, dhe vetitë e tij natyrore përdoren në mënyrë aktive gjatë gatimit. Ndryshe nga një tryezë prej druri, ju mund të prerë ushqimin në një countertop guri ose të vendosni një kazan të nxehtë ose tenxhere mbi të. Ajo gjithashtu nuk ka frikë nga uji. Ndërsa sipërfaqja prej druri nga një shfrytëzim i tillë shpejt do të bëhej e papërdorshme. Atëherë lind një pyetje e arsyeshme: pse atëherë duhet të riparojmë një countertop guri, nëse është kaq i qëndrueshëm në vetvete?Restaurimi i gurit mund të kërkohet:- kur patate të skuqura dhe gërvishtje të dukshme tashmë kanë filluar të shfaqen në të, të cilat formohen për shkak të funksionimit të pahijshëm dhe të pakujdesshëm. Dhe nëse vononi riparimin, atëherë do të jetë shumë më e vështirë të rivendosni shkëlqimin dhe shkëlqimin e mëparshëm të gurit.- Ka edhe situata kur copa të mëdha të countertop mund të prishen. Në raste të tilla, pjesët e thyera duhet të ngjiten së bashku me një ngjitës të veçantë.Sigurisht, puna e restaurimit në gur mund të bëhet në shtëpi në mënyrë të pavarur, por kjo do të marrë kohë dhe fonde të veçanta. Muchshtë shumë më e lehtë të kontaktosh specialistët tanë që kanë përvojë dhe njohuri, dhe të gjitha pajisjet e nevojshme.Si të rivendosni në mënyrë të pavarur countertops, zgjedhja e metodës së restaurimit, natyrisht, do të varet nga shkalla e dëmtimit të materialit. Nëse countertop guri ka humbur shkëlqimin dhe shkëlqimin e pasqyrës, atëherë thjesht duhet të lustrohet me ndjerë. Kjo mund të bëhet shpejt dhe me efikasitet me ndihmën e një makine bluarëse. Nëse nuk ka asnjë, atëherë mund të instaloni një hundë të veçantë në një stërvitje konvencionale.Nëse ka gërvishtje të thella në sipërfaqe, atëherë së pari duhet ta trajtoni me letër zmerile dhe duhet të filloni të përpunoni me letër me kokërr të trashë dhe gradualisht të zvogëloni kokrrën e saj. Letër zmerile duhet të shënohet nga P120 në p400. Dhe pas kësaj, polish me ndjerë. tantra massage ny
4c36ac8f5a58cf1e48b3c474abdd62e0