Cool

Nëse e shtrëngoni macen në këtë vend, do t’i mpihet trupi

10/24/2018 15:12
nga:N S

Macet janë një nga kafshët me të dashura pothuajse për shumicën e njerëzve, shkruan GazetaBlic.

Si shumë kafshë tjera edhe macet janë ato të cilat i kanë karakteristikat e veta.

Shumë mace kanë energji të tepërta, disa macet harxhojnë 80% të ditës në gjumë, kur zgjohen ato duan të zbaviten.

Kotelet zakonisht kanë dëshirë të luajnë në çdo moment.

Ju duhet të luani shpesh me macen tuaj, por edhe kur ajo është lërini asaj lodra, që të ketë me çfarë të luajë.

Loja, për macen tuaj është e domosdoshme, dhe nëpërmjet saj ajo shfaq instinktet e natyrore, fundja fundit macja është një kafshë grabitqare.

Inkurajoni macen tuaj të ‘gjuajë’ lodrat që i jepni, krijoni lodra me mjete rrethanore dhe luani me macen tuaj.

Macet kanë një veçanti nga kafshët e tjera, ato njihen si të forta, por nëse i shtrëngoni në qafën e tyre do t’iu mpihet i gjithë trupi, për arsye se macet kanë një kanë një damar në qafë të cilës nuk mund t’i rezistojnë./GazetaBlic/