Fit&Sexy

Nëse e përdorni limonin dhe vajin e ullirit, do të shpëtoni nga kjo sëmundje që mundon pothuajse shumicën e shqiptarëve

09/21/2020 15:12
nga:N S

Në shumicën e rasteve, gurët në veshka zakonisht janë të vështira për t’u identifikuar. Ndiejmë një d himbje të lehtë, porjo domosdoshmërisht mendojmë për gu rin në veshka.

Lëngu i Artë – Vaj Ulliri Me Limon Për Shëndet Të Plotë – AgroWeb
Kjo do të thotë që g urët e vegjël janë akoma në nivelin e legenit renal. Sapo i afrohen uretrës ose fshikëzës, dh imbja fillon të shfaqet.

Ky ilaç me limon dhe vaj ulliri lehtëson këto dhi mbje dhe parandalon përke qësimin e gu rit duke hequr qafe këta gurë të vegjël.

Pse limon dhe vaj ulliri?
Limoni ndihmon në minimizimin e formimit të gu rëve në veshka dhe vaji i ullirit vepron si qetësues i dhi mbjeve për lehtësim. Sipas një studimi të kryer nga Dr. Roger L. Sur, ur olog dhe drejtor i Qendrës

Gjithëpërfshirëse të Veshkave në UC San Diego, pirja e lëngut të limonit të përzier
me dy litra ujë në ditë do të kishte ulur shkallën e formimit të gurëve në veshka. nga 1 në 0,13 gurë për pacient. Në të vërtetë, Dr. Sur këmbëngul në përfitimet e limonit kur bëhet fjalë për veshkat. Ky frut agrume, i pasur me citrat, është një frenues natyral i gurëve në veshka.

Një studim i dytë kryer nga shkencëtarët në Monell Chemical Sense Center demonstrojnë se vaji i ullirit ekstra i vi. rgjër përmban oleocanthal i cili ka veti anti-inf lamatore të ngjashme me ibuprofen. Ja perberja e cila do te largoj gu ret nga veshkat sipas doktorit te njohur :

Përbërësit
100ml lëng organik molle
100ml vaj ulliri ekstra i vir gjër 100ml lëng limoni (1 limon i shtr ydhur)

Metoda e përgatitjes
Përzieni të gjithë përbërësit dhe vendosini në një enë qelqi. Për 6 ditë, pini këtë il’aç rregullisht, duke u kujdesur që të mos merrni më shumë se 50 ml kur të zgjoheni, dhe sigurohuni që gjithmonë ta tundi mirë para se të pini këtë përgatitje.